Dagens PS

Så tänker Ludvig Åberg kring miljonerna

23 miljoner kronor blev förtjänsten efter andra platsen i USA masters för Sveriges nya golfstjärna Ludvig Åberg. Att spara i aktier är intressantare än ett vanligt sparkonto berättar han nu i en intervju.
23 miljoner kronor blev förtjänsten efter andra platsen i USA masters för Sveriges nya golfstjärna Ludvig Åberg. Att spara i aktier är intressantare än ett vanligt sparkonto berättar han nu i en intervju. (Foto: Christer Höglund/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 17 apr. 2024Publicerad: 17 apr. 2024

Andraplatsen i US Masters gav inte bara eko i golfvärlden och svenska folket. Det gav också ett stort klirr på golfstjärnan Ludvig Åbergs bankkonto.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

23 miljoner kronor plus kunde Sveriges senaste golftalang konstatera att saldot blev när han puttat i det sista slaget på golfbanan Augusta i Georgia sent svensk tid under söndagen.

Spelat in flera miljoner i år

“Förhoppningsvis kan vi ge fler sådana söndagskvällar i framtiden”, sade Åberg efter andraplatsen som debutant enligt Nyheter 24 sport.

För Ludvig Åberg, 24-åringen bördig från Eslöv i Sverige, var det inte de första prispengarna som trillade in på kontot sedan han blev proffs i fjol.

Enligt den amerikanska PGA-touren, gav exempelvis andraplatsen i Pebble Beach i början av februari även det strax över 20 miljoner kronor. Utöver det har Åberg fem tävlingar till där han spelat in minst en miljon svenska kronor eller mer under våren.

Så vad tänker golfstjärnan då göra med pengarna?

ANNONS

Senaste nytt

Väljer att satsa på aktier

Han tänker i alla fall inte spendera slantarna på dyra krognotor och restaurangbesök.

ANNONS

I en intervju med Discovery Sport säger Ludvig Åberg att han föredrar att laga mat hemma.

“Jag blir trött på att äta ute nu när jag är ute och reser så mycket så varje gång jag är hemma försöker jag laga mat själv”, förklarar Åberg för tv-kanalen.

Att lägga pengarna på hårdrockskonserter verkar inte heller vara ett alternativ. Ludvig Åberg väljer hip-hop framför hårdrocks-genren när han ställs inför valet mellan de båda musikstilarna.

Att bara låta pengarna “ligga och vila” på ett sparkonto tycker dock Ludvig Åberg inte är någon god idé. På frågan om han föredrar sparkonto eller aktiekonto blir svaret tydligt:

“Spara i aktier”, säger Ludvig Åberg med ett finurligt skratt.

Nästa chans för skånepågen att tjäna de riktigt stora pengarna är 16-19 maj. Då går nästa golf-major PGA-mästerskapen av stapeln i Kentucky för Sveriges senaste världsstjärna.

För Åberg har pengarna i sig dock inte varit någon drivkraft.

I en intervju med SVT har han sagt att han drivs av att tävla apropå ryktet att han erbjöds 150 miljoner kronor för att ansluta till den saudiska LIV-touren.

ANNONS

Läs mer:

Chocken i golfvärlden – PGA och LIV går samman. Dagens PS

Bianca Ingrosso om nackdelen med att vara rik. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS