Dagens PS

Bianca Ingrosso om nackdelen med att vara rik

Bianca Ingrosso rik med nackdelar
Entreprenören Bianca Ingrosso är numera ekonomiskt oberoende. Men livet som rik har sina nackdelar, påstår hon. (Foto: Claudio Bresciani/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 26 mars 2024Publicerad: 26 mars 2024

Bianca Ingrossos framgångsrika företagsbyggande har gjort henne ekonomiskt oberoende. Men att vara rik har även sina problem, berättar hon i en intervju.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bloggerskan och entreprenören har genom sina olika bolag byggt en förmögenhet. Redan 2021 bedömdes Bianca Ingrossos tillgångar vara värda uppemot 200 miljoner kronor.

“De tittar mig i ögonen”

Sedan dess har hennes kanske mest kända sminkföretag CAIA fortsatt göra rekordresultat. Utöver smink, smycken och mode har hon också investerat i inredningsbranschen.

Framgångarna som entreprenör har också gett effekt på Bianca Ingrossos bankkonto. Att hon numera är ekonomiskt oberoende bekräftade hon här om veckan när hon gästade SVT:s talkshow Carina Bergfeldt.

“Jag tycker också att män behandlar mig annorlunda sen jag börjat tjäna pengar. Det är som ett kvitto på att “hon är duktig”. De tittar mig i ögonen, de lyssnar när jag pratar och man är mer accepterad vid ett bord”, svarar Bianca Ingrosso på frågan om folk behandlar henne annorlunda.

Men entreprenören har också fått uppleva en tydlig baksida med att vara rik. Hon har flera gånger fått uppleva hur hon sitter själv kvar på en restaurang med notan och övriga sällskapet har gått.

“Det är fräckt. Ibland kan det vara irriterande men jag är en sådan som gladeligen jättegärna betalar. Men man vill ju inte att folk ska ta det för givet.”, berättar Bianca Ingrosso i talk-showen.

ANNONS

Senaste nytt

Drömmer om ett annat liv

ANNONS

När Bianca gästar programmet är hon nyss hemkommen från en resa i Mexiko. Semestertrippen verkar ha fått in företagsbyggare på ett helt nytt livsspår. Trots ett välfylld plånbok med alla möjligheter drömmer hon om något helt annat:

“Jag vill bara bli en hippie nu. Bort med allt materiellt och bara köpa en van och sen bara se världen och resa runt”, resonerar Bianca.

Men hur länge kommer du att stå ut? undrar Carina Bergfeldt

“Jag tror minst ett år, jag kommer aldrig att komma hem”, skrattar Bianca till svar.

En utmaning är dock att Bianca Ingrosso saknar körkort. Som vanligt har entreprenören en lösning även på det problemet: hitta en “hippie-man” som förhoppningsvis innehar licensen.

Läs mer:

Ny dokumentär om imperiet Bianca Ingrosso. Dagens PS

Säljer sminkbolaget – blir ekonomiskt oberoende. Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS