Runt 70 procent av aktierna i Warren Buffetts börsportfölj består av fem jättar – här ser du vilka bolagen är om du vill skugga Wall Street-ikonen.

ANNONS

Under årets andra kvartal backade förvisso Warren Buffetts investeringar genom konglomeratet Berkshire Hathaway med hela 53 miljarder dollar, enligt CNBC som uppger att rörelseresultat i konglomeratet däremot gjorde en stark återhämtning.

Sin vana trogen upprepade Buffett att ingen bör stirra sig blind på fluktuationerna i aktieinvesteringarna.

”Mängden investeringsvinster/-förluster under ett visst kvartal är vanligtvis meningslöst och levererar siffror för nettovinst per aktie som kan vara extremt vilseledande för investerare som har liten eller ingen kunskap om redovisningsregler”, hette det i ett uttalande från Berkshire som återges av CNBC.

Majoriteten av konglomeratets, eller Warren Buffetts aktier i portföljen, består av fem aktier: American Express, Apple, Bank of America, Coca-Cola och Chevron.

Fortfarande är Apple, framgår det, Berkshires största aktieinvestering.

Apple-aktien har enligt CNBC fallit med omkring 7 procent i år men spöar ändå det breda börsindexet S&P 500, som uppges vara ner med 13 procent sedan årets början även om S&P 500 radat upp tre vinstdagar i följd på Wall Street.

Apples senaste kvartalsrapport slog också förväntan vad det gäller försäljning och vinst. Dock var tillväxten svagare än väntat.

Chevron, som alltså också är en av Buffetts börsfavoriter, kan i år stoltsera med en kursuppgång på 30 procent tack vare stigande oljepriser.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Wall Street-guru: Därför investerar du fel [Dagens PS]

Läs mer: Warren Buffet: Så här skyddar du dig bäst mot inflationen [Dagens PS]

Läs vidare: Därför är Warren Buffett en av få börsvinnare [Dagens PS]