Finansbranschen är skållhet och det sätter avtryck på lönerna där baslönen för nyanställda hos JP Morgan nu har höjts – även i Stockholm.

ANNONS

Globalt erbjuder JP Morgan, enligt Di som hänvisar till bland annat Business Insider, nykläckta investmentbankirer 100 000 dollar i årslön.

Dessa så kallade junior bankers har därmed fått höjda grundlöner från 1 juli i år under sitt första yrkesår i branschen.

Den nya ingångslönen från JP Morgan motsvarar en månadslön på drygt 72 000 kronor, eller 864 000 kronor om året, och det gäller även på JP Morgans kontor vid Norrmalmstorg i Stockholm.

Här får talangerna ännu högre lön

Di har nyligen berättat att det är huggsexa om seniora analytiker i Stockholms finansvärld och i juli uppgav tidningen att fasta ersättningar på upp till 400 000 kronor i månaden erbjuds.

JP Morgan Chase är en av de största investmentbankerna på Wall Street, och även andra bankjättar som Citigroup, UBS och Morgan Stanley erbjuder nu förstaårsbankirer 100 000 dollar per år i lön, enligt New York Times, som konstaterar att ”noviserna” får ännu bättre betalt i ingångslön av Evercore, Jefferies och Goldman Sachs, som uppges betala 110 000 dollar i årslön.

Läs även: Guldregn väntar för bankaktier – får dela ut pengar ut igen [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs också: Hotet som kan stå finansbranschen dyrt [Dagens PS]