Dagens PS

"Rytande kattungen" tillbaka – Gamestop rusar igen

Gamestop
Nu rusar Gamestop igen.(Foto: John Minchillo/AP/TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 14 maj 2024Publicerad: 13 maj 2024

“Meme-aktien” Gamestop rusade 75 procent på Wall Street på måndagen. Detta efter att “den rytande kattungen” gjort väsen av sig på Reddit för första gången på tre år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För tre år sedan skakade aktiemarknaderna i sina grundvalar när “meme-aktierna” rusade som mest. Bolag som nyligen dömts ut som näst intill konkursmässiga rusade plötsligt hundratals procent, drivet av småsparare på bland annat Reddit.

Det skapade också enorma förluster för hedgefonder och andra som satsat mot bolagen, samtidigt som småspararna skrattade och hejade på aktien.

Keith Gill heter en av de personer som var drivande före och under den perioden med sin satsning på och sina inlägg om tv-spelskedjan Gamestop. På Reddit-forumet wallstreetbets skrev han under användarnamnet “DeepF——Value”, på Youtube och Twitter (nu X) hette han “Roaring Kitty”.

Det hela slutade med långa förhör i USA:s kongress för att reda ut vad som egentligen hänt, dit flera vd:ar på börsen kallades, men också “den rytande kattungen”.

Nu är han tillbaka.

På X har kontot “Roaring Kitty” lagt upp en bild på en man som lutar sig fram i stolen.

Roaring Kitty
Roaring Kittys bild på X. (Foto: X)

Det räckte för att den slumrande Gamestop-aktien skulle få ny fart. På måndagen handlades aktien upp mellan 70 och 110 procent i öppningen på börsen. Vid stängning på var aktien upp 74 procent, rapporterar CNBC.

ANNONS

Läs även: Gamestop förklarat – så funkar “memeaktier” (Dagens PS)

ANNONS: Inför börsdebuten: ”Vi vet hur man lanserar miljonsäljande spel”

IPO-aktuella spelkoncernen Kinda Brave har bara två år på nacken, men bakom det börsaktuella företaget finns några av Sveriges mest erfarna branschveteraner inom ”det svenska spelundret”.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS