Dagens PS

Röda siffror för Apple – missade förväntningarna

Apples vd Tim Cook
Apples vd Tim Cook får arbeta i motvind.(Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 03 feb. 2023Publicerad: 03 feb. 2023

Det går inget vidare för Apples försäljning som är ner fem procent under det senaste kvartalet jämfört med förra året. Jätten missade samtliga förväntningar och radar upp problemen som bolaget har tampats med.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Försäljningen minskade med fem procent under det senaste kvartalet, vilket är ett tapp som Apple inte har upplevt sedan 2016, skriver CNBC.

Apple skyller på stark dollar

Vd:n Tim Cook skyller på den starka dollarn, det globala ekonomiska läget och att produktionsproblem i Kina har påverkat de senaste Iphone-modellerna.

De senaste siffrorna som redovisades på torsdagen visade att Apple inte når upp till varken den förväntade omsättningen eller vinsten, vilket fick aktien att falla fyra procent under dagen innan den återhämtade sig igen.

Färre telefoner till kunderna 

Det faktum att det fanns färre Iphone-modeller under kvartalet på grund av de kinesiska leveransproblemen gjorde givetvis att det fanns färre telefoner att sälja till kunderna.

På grund av det hårda klimatet har Apple fått skära ner på kostnader och strypa nyanställning, men till skillnad från andra techjättar så har bolaget inte behövt sparka stora delar av sin personal.

“Vi inser att miljön vi befinner oss i är tuff, så vi skär ner på kostnaderna. Vi drar ner på anställningar, men vi är väldigt försiktiga och medvetna om människor som vi anställer”, säger Tim Cook.

ANNONS

Läs även: Apple fortsätter tappa – mörkt år för smartphone

Läs även: Här är Apples nya jättesatsning

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS