”Ett ambitiöst försök att skapa en 3D-version av iPhones operativsystem”. Den korta beskrivningen av Apples kommande Mixed Reality-headset.

ANNONS

”Reality Pro” är det namn Apples nya satsning sägs få. Det handlar om det efterlängtade Mixed Reality-headset som beskrivs som ett försök att, med ögon- och handspårningssystem, skapa en 3D-version av iPhones operativsystem.

Om det är en riktig beskrivning kan du kolla själv senare i år. I vart fall om du är beredd att lägga de cirka 3 000 dollar, som prislappen sägs hamna på, enligt Bloomberg.

Reality Pro kommer att ha ett tillvägagångssätt för virtuella möten och immersive video, för att ta andelar i den VR-industri som nu domineras av Meta Platforms.

För Apple är det här en exceptionell satsning. Det är den första stora nya produktkategori man ger sig in i sedan man släppte en smart klocka 2015 – och Apple vet att man behöver imponera på kunderna direkt.

Vill skapa något nytt

Satsningen internt har varit därefter. Över 1 000 personer har lagt mer än sju år på det här projektet.
Till det kommer företagets Technology Development Group som haft en nyckelroll.

ANNONS
ANNONS

Apples mål är att skapa något nytt i en värld där headsets fortfarande ses som nischprodukter.

Ögon- och handspårningsförmågan ska bli ett stort säljargument och kärnfunktionerna kommer att innehåll avancerade Facetime-baserade videokonferenser och mötesrum.

Ser verkliga världen

Headsetet kommer även att kunna visa immersive video, fungera som extern skärm för en ansluten Mac och innehålla många av de funktioner iPhones och iPads har idag.

Headsetet kommer att ha två ultrahögupplösta skärmar – utvecklade med Sony Group Corp. – för att hantera VR och en samling externa kameror för att möjliggöra ett AR ”genomgångsläge”.

Det betyder att användarna kommer att se den verkliga världen genom kamerorna placerade på headsetet.

Apple kommer att erbjuda användare med receptbelagda glasögon anpassade linser som sitter i själva höljet.

ANNONS
ANNONS

Siri här också

Enheten kommer också att ha produktivitetsfunktioner, inklusive möjligheten att fungera som en extern bildskärm för en Mac.

När användare behöver mata in text kan de använda Siri röstassistent eller lita på ett tangentbord för iPhone, Mac eller iPad.

Produkten kommer att ha en böjd skärm på framsidan som utåt kan visa en bärares ögon, med högtalare på sidorna och ett pannband som hjälper till att passa enheten runt en användares huvud.

Läs även: Apples värde nu under drömgränsen [Dagens PS]