Ett par chefer i e-handelsbolaget Revolution Race dumpade sina innehav en månad innan rapporten. De sparade därmed många miljoner kronor.

ANNONS

Som Dagens PS berättade så rasade e-handelsbolaget Revolution Race med 25 procent i börsöppningen efter att vd:n och grundaren Pernilla Nyrenstam under måndagen meddelat att hon lämnar sin post.

Dumpade sina innehav i Revolution Race

Nu står det dessutom klart att två insynspersoner i bolaget – den kommersiella chefen Jonas Persson och varumärkeschefen Sanel Mezbur dumpade hela sina innehav en månad innan rapporten släpptes, rapporterar Di.

Det skedde i mitten av juni, och för Jonas Persson handlade det om att sälja av hela innehavet på 6,81 miljoner kronor  och för Sanel Mezbur om cirka 7,39 miljoner kronor.

Lyckade affärer

Med vd-avhoppet och tisdagens börsras visade det sig vara lyckade affärer och cheferna har därigenom sparat åtskilliga miljoner kronor på att sälja sina innehav. Hade de istället sålt vid tisdagens aktiekurs som låg på 34 kronor, och längsta nivån någonsin, hade de fått betydligt mindre för sina poster – för Persson handlar det om en skillnad på drygt två miljoner kronor och för Mezbur 2,8 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Revolutionrace succédebut – Pernilla Nyrensten historisk [Dagens PS]