Mediebolaget S4 Capitals grundare och ordförande Martin Sorrell, tror att kriget i Ukraina kan gynna USA:s tre största techbolag.

ANNONS

Kriget i Ukraina pågår både i Ukraina och online med hackare som på båda sidor slår mot fiendens nationella infrastruktur, företag och invånare. De senaste veckorna har stora techbolags aktier rasat på grund av oron för en global lågkonjunktur, men Martin Sorrell tror att Rysslands invasion av Ukraina kan öka techbolagens intäkter, det skriver CNBC.

Mediebolaget S4 Capitals grundare och ordförande, samt reklamgurun, Martin Sorrell, sade till CNBC vid World Economic Forum på måndagen att han tror att kriget kommer påverka techjättarna och att han tror att de tre jättarna, Alphabet, Meta och Amazon kommer gynnas av det.

Cyberförsvar och cyberbrott

”Försvar betyder cyberförsvar och cyberbrott, så teknik- och teknikbolag blir verkligen viktiga”, sade han som förklaring till sitt resonemang, skriver CNBC.

Martin Sorrell förklarade inte exakt hur Alphabet, Meta och Amazon kan gynnas av kriget, men alla dessa tre bolag skryter om att deras cybersäkerhetssystem är världsledande, Google och Amazon tillhandahåller även molnbaserad infrastruktur som regeringar och cyberbolag kan utnyttja i cyberkrigföring.

Martin Sorrell menar att det har skett en massiv korrigering bland dot com-bolag och säger, enligt CNBC, att en del tror att en ytterligare korrigering på 5–10 procent kan ske.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Uppsägningar i amerikanska tech-bolag [Dagens PS]