I juni år år tillträdde Raj Subramaniam som vd för det amerikanska logistikföretaget FedEx. Nu faller företaget kraftigt på börsen och Subramaniam själv förutspår en global lågkonjunktur, rapporterar bland andra Reuters.

ANNONS

Det var en dyster bild som under torsdagen målades upp av FedEx vd Raj Subramaniam, när han under en intervju med CNBC gav sin bild av läget på den globala marknaden.

På frågan om Subramaniam tror att en lågkonjunktur är nära förestående blev svaret jakande, om än försiktigt. En nedslående analys som kom efter att  FedEx aktie fallit med 15 procent i förlängd handel under torsdagen, skriver CNBC.

Håller hårdare i plånboken

Det är också ett bakslag som ligger oroväckande nära den hittills kraftigaste procentuella nedgången som FedEx någonsin upplevt – Black Monday 1987. Ett nederlag som delvis kan förklaras med att efterfrågan på leveranser inte kommit igång i samma utsträckning som man hoppats på efter pandemin.

Tvärtom har antalet leveranser istället minskat kraftigt i volym efter att Kina öppnat upp sina fabriker på nytt, enligt Subramaniam. Något som FedEx verkligen inte är ensamma om.

”Vi är en återspegling av alla andras verksamhet, särskilt den högvärdiga ekonomin i världen”, sade Subramaniam till CNBC.

En slutsats som även bekräftas av Victoria Scholar, investeringschef på Interactive Investor, som till Reuters säger att FedEx svaga resultat är ett kvitto på de svåra förhållanden som råder, där stegrande inflation och oro över global tillväxt bromsar fraktvolymerna.

Hit hör förstås också bristen på energi, till exempel gas, som gör att konsumenterna håller hårdare i plånboken, skriver Reuters.

ANNONS
ANNONS

Det kommer således att vara fortsatt tufft på nya jobbet för Raj Subramaniam.

Läs även: Pundet på lägsta nivån sedan 1985 – väcker obehagliga minnen [Dagens PS]

Läs även: Rött avslut på börsveckan – ned 2 procent [Dagens PS]