Dagens PS

Råvarufonden som tjänar multum på energikrisen

Energi elräkning el
Elkonflikten i Norden fortsätter. Foto: TT
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 15 sep. 2022Publicerad: 15 sep. 2022

Förra året ökade råvarufonden Northlander Commodity Advisors med hela 140 procent och i år har avkastningen varit över 50 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt råvarufonden Northlander Commodity Advisors svenska grundare och förvaltare, Ulf Ek, beror succén på de extremt höga gas- och oljepriserna, det skriver Dagens Industri.

Londonbaserade Northlander Commodity Advisors förvaltar nästan 4,5 miljarder kronor och har en minsta insättningsgräns på 2 miljoner dollar, drygt 21 miljoner kronor. De ökande energipriserna gör att fonden de senaste åren har haft en succéartad avkastning.

”Intresset för energimarknaden har så klart ökat de senaste åren. Vi får många samtal från investerare som vill ha råd, de vill veta vad vi tror om energipriserna”, säger Ulf Ek till Di.

2019 tappade fonden hälften av sitt värde på utsläppsrättigheter och gas, men i år har fonden tjänat väldigt mycket på utsläppsrättigheter och stigande energipriser.

Ulf Ek tror att energipriserna i Europa kommer fortsätta vara höga längre än folk förväntar sig och han hoppas att priserna på marknaden inte kommer regleras eftersom vi behöver se höga priser för att få ned konsumtionen och inflationen.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Energi: Krig om tankers driver upp priserna mer

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS