Förra året ökade råvarufonden Northlander Commodity Advisors med hela 140 procent och i år har avkastningen varit över 50 procent.

ANNONS

Enligt råvarufonden Northlander Commodity Advisors svenska grundare och förvaltare, Ulf Ek, beror succén på de extremt höga gas- och oljepriserna, det skriver Dagens Industri.

Londonbaserade Northlander Commodity Advisors förvaltar nästan 4,5 miljarder kronor och har en minsta insättningsgräns på 2 miljoner dollar, drygt 21 miljoner kronor. De ökande energipriserna gör att fonden de senaste åren har haft en succéartad avkastning.

”Intresset för energimarknaden har så klart ökat de senaste åren. Vi får många samtal från investerare som vill ha råd, de vill veta vad vi tror om energipriserna”, säger Ulf Ek till Di.

2019 tappade fonden hälften av sitt värde på utsläppsrättigheter och gas, men i år har fonden tjänat väldigt mycket på utsläppsrättigheter och stigande energipriser.

Ulf Ek tror att energipriserna i Europa kommer fortsätta vara höga längre än folk förväntar sig och han hoppas att priserna på marknaden inte kommer regleras eftersom vi behöver se höga priser för att få ned konsumtionen och inflationen.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Energi: Krig om tankers driver upp priserna mer [Dagens PS]