Det är snart dags för rally på guld, enligt Mad Moneys programledare Jim Cramer. Just nu är alltså perfekt tid för investerare att köpa guld, om man ska lita på CNBC-profilen.

ANNONS

Investera i guld. Det är rådet från CNBC:s Jim Cramer, programledare för Mad Money.

”Diagrammen, tolkade av den legendariske Larry Williams, tyder på att allmänheten ger upp på guld en masse och han tror att det gör att det är den perfekta ingångstiden för köp”, säger Jim Cramer enligt CNBC.

Press från stark dollar

Terminerna för guld föll igår under press från en starkare dollar och sjunkande utdelningar på statspapper. Hökaktiga kommentarer från ledamöter i Fed om inflationen leder dagen innan till lägre metallpriser.

Guld ses som en säker investering, särskilt i tider när ekonomin skakar och det geopolitiska läget är osäkert.

CNBC-profilen: "Perfekt tid att köpa guld"
Jim Cramer är programledare för Mad Money på CNBC. Foto: TT

Utveckling sedan 2014

Williams analys följer guldets utveckling vecka för vecka ända från 2014, och Cramer inkluderar data från Commodity Futures Trading Commissions (CFTC) rapport Commitments of Traders.

Rapporten följer investerarnas positioner, och konstaterar att när mindre investerare blir för tjuraktiga är det ofta ett tecken på att priset snart nått en topp. När de små investerarna blir för björnaktiga är det tvärtom ett tecken på att botten snart är nådd.

Inte skrivet i sten

Det betyder förstås inte att investerare alltid ska göra tvärtom – men det är ett tecken på att guldet snart stiger i värde, säger Cramer enligt CNBC.

ANNONS
ANNONS

”Det skulle vara för nonchalant, men han pekar på att det de senaste nio åren, närhelst de långa nettopositionerna för guld har varit så här lågt, har metallen hämtat sig”, säger Jim Cramer. ”Och det bästa säljtiden kom alltid vid tillfällen när de hade omfattande långa positioner”, fortsätter han.

Läs även: Därför dräller det av Rolex och Patek på marknaden [Dagens PS]

Läs även: Inte bara guld och dollar i bankvalven [Dagens PS]