Dagens PS

Birgit Eriksson vann guldtackan: "Jag gissade"

Birgit Eriksson
Vinnaren Birgit Eriksson och prisutdelaren Max Donatello med guldtackan.
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 18 apr. 2021Publicerad: 18 apr. 2021

Det var en förvånad vinnare som fick den äkta guldtackan till ett värde av 18 000 kronor. Det var Birgit Eriksson som vann en guldtacka, med en hel del tur säger hon. “Jag gissade på flera av frågorna.” 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Det känns fantastiskt roligt, jag är superlycklig över att vinna en guldtacka. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna.” 

Hon säger att hon blev förvånad när hon fick reda på att hon vunnit efter att ha fått alla rätt på snabbast tid i en tävling på Dagens PS. 

“Det gick så himla fort när jag skulle göra tävlingen, det var några frågor jag inte var säker på och där gissade jag. Men jag verkar ha fått full pott på dem också”, säger hon och skrattar. 

Funderar på att köpa mer

Har du investerat i guld förut? 

“Nej, jag har lite guldsmycken och så som jag fått ärva från mamma men jag har aldrig ägt det som en investering, förrän nu”, säger Birgit Eriksson som vann guldtackan.

Hon investerar normalt sett i fonder och aktier. 

“Guld har jag aldrig investerat i förut. Men jag kanske kommer att göra det nu, jag tycker det är intressant. Jag ska diskutera det med min man”, säger Birgit Eriksson. 

ANNONS
Guldtacka

Guldtackan på 1 oz till ett värde på 18 000 kronor som Birgit Eriksson vann.

 

Det vore en bra investering, säger Max Donatello, säljchef på Nordic Gold Trade som delade ut priset: 

“Guld har bevarat köpkraft i flera tusen år. Den har överlevt alla kriser och kraschar som vi känner till och man kan på sätt och vis beskriva guld som en typ av ekonomisk försäkring som man också historiskt har fått rätt så bra betalt för att äga.”

Har ett riktigt guldjobb

Birgit Eriksson jobbar till vardags på hjärt- och lungfonden, ansvarig för fondens 30-tal olika medicinska skrifter inom hjärt-, kärl- och lungsjukdomar som hon tar fram tillsammans med hjärt- och lungforskare. Det är ett riktigt guldjobb, tycker hon.

“Man känner att man gör skillnad. Man gör någonting bra, och går till jobbet varje dag med känslan att man gör en bra sak.” 

Läs mer: Investera i fysiskt guld – det ska du tänka på

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS