En kinesisk elbilsaktie väntas få rallyfart och enligt Citis analytiker – som sticker ut hakan i analytikerskrået – är uppsidan mer än 260 procent. 

ANNONS

Enligt Wall Street-bankens Citis analytiker är aktien i den kinesiska elbilsjätten BYD en av de bästa aktier som marknaden i Kina just nu kan erbjuda.

Proffsen tror att uppsidan i BYD-aktien är mer än 260 procent på tolv månaders horisont, berättar CNBC.

BYD backas upp finansiellt av bland andra investeraroraklet Warren Buffett, 92 år, och förväntan är att aktiekursen ska avancera till 640 Hongkong-dollar, vilket uppges motsvara 81,50 amerikanska dollar.

Citi räknar med ett rejält försäljningslyft för BYD

I dag står aktiekursen enligt CNBC i BYD i 175 Hongkong-dollar.

Citi motiverar sin positiva syn på elbilsjätten i Kina med bland annat en förväntan om att försäljningen av ”nya energifordon” ökar med 137 procent i år.

ANNONS
ANNONS

Med nya energifordon åsyftas batteri- plug-in-hybrider och bilar som drivs med elektriska bränsleceller, allt enligt Kinas kategorisering av så kallade NEV, det vill säga New Electric Vehicle.

Under årets tredje kvartal ökade BID sin försäljning i segmentet med 52 procent, framgår det.

Citi utgår från att bolagets nettovinst per bil ökar med 20 procent under nästa kvartal.

Aktien lyfts fram av flera analytiker men ribban läggs inte lika högt

Medan Citis aktieanalytiker Jeff Chung tror att BYD-aktien har potential att avancera över 260 procent är konsensus (snittprognosen) en uppsida på 60,8 procent hos sex analytiker som täcker aktien, enligt Factset, skriver CNBC.

I år har aktien i BYD, som handlas både i Kina och USA, fallit 38,8 procent men under senaste tio år är aktien upp med hela 600 procent, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS berättade för några veckor sedan att bankjätten Barclays också hissar BYD-aktien sedan företaget under föregående kvartal körde om Tesla i antal leveranser globalt.

Läs mer: Analytiker: Tre skållheta elbilsaktier i Kina [Dagens PS]

Missa inte: Statistiken visar: Kina överlägset störst på elbil [Dagens PS]