Chefsåklagare Thomas Langrot överväger att överklaga domen som friade Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen på alla åtalspunkter.

ANNONS

Thomas Langrot säger att tingsrätten anser att det Birgitte Bonnesen kommunicerade till marknaden objektivt sett inte var en straffbar gärning, han menar att bedömningen ska göras med en annan utgångspunkt, det rapporterar Realtid.

Ur de vilseleddas perspektiv

Han säger att Ekobrottsmyndigheten lägger större betydelse i innebörden av vad Birgitte Bonnesen berättade, men även i vad hon inte berättade.

”Vi menar att bedömningen ska göras med utgångspunkten ur den vilseleddes perspektiv”, säger Thomas Langrot på Ekobrottsmyndigheten till Realtid.

Ska överväga överklagande

Enligt honom är inte åklagarsidan nöjd med rättegångens utgång och kommer nu i detalj analysera domen för att överväga om den ska överklagas.

”Vi har lagt ned väldigt stor vikt på vad hon inte berättade vad hon kände till som en del i vilseledandet”, säger Thomas Langrot till Realtid.

Realtid skriver att han säger att han inte vill förekomma ett beslut om överklagande, men att det ligger ” i farans riktning”.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Domen har fallit mot Swedbanks ex-vd [Dagens PS]