Nordea sänker sin rekommendation på SBB från köp till behåll, bland annat med argumentet att fastighetsbolagets kassa sinar.

ANNONS

På torsdagen släppte SBB som leds av Ilija Batljan, grundare och vd, sin resultatrapport för årets andra kvartal.

Som Dagens PS kunde berätta gjorde SBB, Samhällsbyggnadsbolaget som det heter formellt, en förlust före skatt på 2,6 miljarder kronor.

Det kan jämföras med andra kvartalet i fjol då SBB gjorde en vinst på drygt 6,9 miljarder kronor under samma period.

Nu berättar Di.se att Nordea i ett marknadsbrev sänker sin rekommendation på aktien i SBB från köp till behåll.

Bolagets delårsrapport infriade inte förväntan och Nordea ser en risk på nedsidan med en sinande kassa, likviditetssituationen har försämrats, anser bankens analytiker.

Vid utgången av det andra kvartalet minskade SBB:s kassa till 5,4 miljarder kronor från 9,9 miljarder kronor vid årsskiftet, uppger Di.

”Nordea har ingen riktkurs för sina behåll-rekommendationer men bankens så kallade ’fair value’ sätts till 15 kronor. Riktkursen låg tidigare på 40 kronor per aktie”, berättar tidningen vidare, som även konstaterar att Nordeas analytiker anser att SBB dock varit framgångsrikt i sina fastighetsförsäljningar.

OM SBB fortsätter leverera kan Nordea komma att ändra sin syn på aktien, heter det i bankens marknadsbrev.

ANNONS
ANNONS

I skrivande stund, strax före klockan 13, är SBB-aktien ner med nästan 6,7 procent på Stockholmsbörsens storbolagslista, som bolaget nyligen gjorde debut på och rivstartade med ett kursrally.

Följ aktiens utveckling här.

Läs även: SBB:s Ilija Batljan största strykpojken i kreditoron [Dagens PS]