Dumpar räntorna saftigt – ny aktör smider nu planer precis som startupbolaget Enkla redan gjort.

ANNONS

Breakit berättar att Collector Bank är nästa utmanare om storbankernas bolånekunder.

Collector Banks affärsidé är att erbjuda digitala bolån och enligt Breakit har nischbanken ”börjat hämta in intresseanmälning till sina egna bolån. Prognosen är att kunna betala ut lån redan inom de närmaste tre månaderna”.

Liza Nyberg, som är vd på Collector, säger i artikeln att det handlar om att stärka kundrelationen.

”Vi vill göra en helt digital och transparent lösning där man vet vad man får och inte måste förhandla om sin ränta”, förklarar Liza Nyberg för Breakit, som berättar att Collectors riskkapitalarm Collector ventures är en av Enklas investerare och därmed blir en konkurrent till sitt eget portföljbolag.

”Så gör vi på många områden. Vi har betallösningar för e-handel och har investerat i Kaching. Collector ventures är ett sätt för oss att hela tiden ligga nära marknaden och hitta kompletterande erbjudanden”, säger Liza Nyberg.

ANNONS
ANNONS

Till skillnad mot Enkla, som erbjuder bolån med superlåga 0,95 procent fast ränta i tre år, riktar Collector Bank in sig på personer utan fast anställning; ”en växande målgrupp som tjänar bra men där det inte räcker att titta på kreditupplysningen från förra året”, resonerar i Liza Nyberg i intervjun med Breakit.

Så hanterar Storbankerna de nya, dumpade bolånen.