Dagens PS

Musk och Brin osams – otrohet spräcker vänskapen

Musk och Brin osams – otrohet spräcker vänskapen
En otrohetsaffär kan vara slutet på vänskapen mellan två av världens rikaste män, Elon Musk och Googlegrundaren Sergej Brin.
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 25 juli 2022Publicerad: 25 juli 2022

Elon Musk och Googles medgrundare Sergej Brin har enligt Wall Street Journal avslutat vänskapen. Orsaken är att Musk och Brins fru haft en kort affär. Nu är inte bara Brins äktenskap över, utan också den långa vänskapen mellan miljardärerna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När Elon Musk och Tesla fick problem under finanskrisen 2008 fick han 500 000 dollar (drygt 5 miljoner kronor) av Sergej Brin, Googles medgrundare. De två miljardärerna – Musk är etta på listan över världens rikaste, Brin åtta – har varit vänner länge. Musk berättar gärna att han under årens lopp ofta sovit hemma hos Brin i Silicon Valley. Brin fick också en av de första Tesla som producerades.

Brin ska skiljas

Under de senaste månaderna har vänskapen verkat svalna. Enligt källor till Wall Street Journal ska Sergej Brins ekonomiska rådgivare fått order att sälja av de personliga investeringar Brin har i Musks företag.

I januari ansökte Sergej Brin om skilsmässa från sin fru, Nicole Shanahan. Nu kommer alltså uppgifter om att orsaken är att han fått kännedom om otroheten. Wall Street Journal uppger att det handlar om en kort historia under Art Basel i Miami i början av december. I sin skilsmässoansökan anger Brin att han och frun separerade 15 december.

Musk har krångligt privatliv

De senaste månaderna är det Elons privatliv mer än hans affärsliv som skapat rubriker. En anställd på SpaceX anklagar honom för att ha blottat sig – något han förnekar.

Tidigare i somras avslöjade Business Insider att han under senaste året fått tvillingar med en anställd på ett av sina företag, och strax efteråt blev han och hans då-och-då-flickvän Grimes föräldrar till det andra gemensamma barnet.

Musk själv kommenterade saket – på Twitter, förstås. Enligt honom gör han sitt bästa för att avhjälpa jordens undergång genom att se till att det föds nog många barn.Dementerar uppgifterna

ANNONS

Dementerar uppgifterna

Elon Musk själv säger på Twitter att hela historien är “total bs”, och att han och Brin är goda vänner och var på fest tillsammans kvällen innan.

Läs även: Vill skapa fler Elon Musk – med hjälp av hans far 

Läs även: Elon Musk fick tvillingar med en anställd – hölls hemligt ett halvår 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS