ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Morgan Stanley: Det bromsar börsrallyt i år

Uppdaterad: 05 juni 2023Publicerad: 05 juni 2023
Morgan Stanley
USA-börsen bromsar in, däremot har asiatiska aktier potential att överraska positivt, tror Morgan Stanley. (Foto: TT)

Den amerikanska aktiemarknaden bromsar in, däremot har asiatiska aktier potential att överraska positivt, tror Morgan Stanley.

ANNONS
ANNONS

På förekommen anledning ratar den amerikanska investeringsbanken inhemska aktier till förmån för aktier i Japan, Taiwan och Sydkorea.

Det berättar nyhetsbyrån Bloomberg och konstaterar att proffsen på Morgan Stanley utöver hausse på asiatiska aktier rekommenderar placerare att övervikta statsobligationer på utvecklade marknader, inklusive lågfristiga statsobligationer, samt dollarn.

USA:s bankjätte räknar med avtagande företagsvinster, vilket spiller över i negativ mening på den amerikanska börsen.

Bedömningen är att vinsten per aktie faller 16 procent i år på det breda börsindexet S&P 500.

Morgan Stanley: S&P 500 stänger i år 9 procent lägre

Morgan Stanleys börsprofetia är enligt Bloomberg en av de mest baisseartade och uppges stå i bjärt kontrast till betydligt mer hausseartade prognoser från exempelvis konkurrerande investmentbanken Goldman Sachs.

Medianprognosen är att vinsten per aktie på S&P 500 landar på 206 dollar medan Morgan Stanleys strateger spår att vinsten faller till 185 dollar per aktie.

Sett till fredagens stängning räknar banken med att S&P 500 avslutar året med en nedgång på 9 procent.

Analytikerna på investmentbanken rekommenderar investerare, utöver det som redan nämnts, att bland annat lägga krut på defensiva aktier och obligationer med hög avkastning på utvecklade marknader.

Läs även: Förvånande stilla – börsen i väntan på Godot

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här