Dagens PS

Miljardförlust för Polestar under andra kvartalet

polestar
Polestar redovisar en miljardförlust för andra kvartalet (Foto: Polestar).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 31 aug. 2023Publicerad: 31 aug. 2023

Volvos premiummärke Polestar rapporterar en förlust på 274 miljoner dollar, 3 miljarder kronor, i sin senaste kvartalsrapport.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I sin senaste kvartalsrapport rapporterar elbilstillverkaren Polestar en förlust på 274 miljoner dollar, cirka 3 miljarder kronor, skriver TT.

Detta kan jämföras med samma period förra året, då företaget hade en förlust på 627 miljoner dollar (6,7 miljarder kronor). Det resultatet påverkades av kostnader i samband med en börsnotering ihop med Spac-bolaget Gores Guggenheim.

Under det andra kvartalet i år levererade Polestar 15 765 bilar, vilket var en ökning med 36 procent jämfört med samma period i fjol.

Under hela 2023 ska företaget, som delvis ägd av Volvo Cars, leverera 60 000-70 000 bilar, med en bruttomarginal på fyra procent, enligt kvartalsrapporten.

Läs även:

Volvo och Polestar har sämsta bilapparna i stort test

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS