Dagens PS

Volvo och Polestar har sämsta bilapparna i stort test

Volvo Polestar
Volvos och Polestars appar hamnade i botten av J.D. Powers lista över kundnöjdhet. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 31 maj 2023Publicerad: 31 maj 2023

Konsultbolaget J.D. Power har undersökt kundernas nöjdhet med de viktiga appar som tillhör elbilarna. Bäst betyg får Tesla – och sämst betyg får svenskbolagen Volvo och Polestar, tillsammans med tyska Audi. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nära två tredjedelar av elbilsägarna använder sitt märkes app minst hälften av tiden som de kör bil, enligt undersökningen från J.D. Power.

Med andra ord är apparna en central del av elbilsupplevelsen – och något som förarna inte alltid är särskilt nöjda med. Bland de mest använda funktionerna var fart, räckvidd och laddning. Men det var också bland de funktioner som användarna var minst nöjda med generellt.

Mest nöjda är ägarna till en Tesla, som får 838 poäng av 1000 i JD Powers undersökning, som är gjord bland amerikanska elbilsförare. Mercedes me connect tar andraplatsen med 833 poäng, följt av MyHyundai som fick 827 poäng av 1000. Snittet för alla bilar låg på 741.

I botten av undersökningen hittar vi ett svenskt bilmärke, Polestar. Deras app får bara 571 poäng av 1000, en jumboplats som de delar med myAudi, som får samma poäng. Tredje sist kommer Volvo Cars, som får 587 poäng av 1000.

“Även om användningen av elbilsappar har ökat över tid, är de appfunktioner som elbilsägare säger är viktigast för dem bland de som de är minst nöjda med,” säger Jason Norton, senior manager hos J.D. Power i ett pressmeddelande.

“Tillverkare måste fokusera på att förbättra prestandan för de områden som betyder mest för elbilsägare för att maximera deras inverkan och höja användarupplevelsen”, säger han.

JD Power

(Källa: J.D. Power)

Läs även: Undersökning: De minst pålitliga bilarna

ANNONS

Läs även: Volvo, Polestar och Tesla har stora kvalitetsproblem

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS