Superinvesteraren Michael Burry fortsätter sitt inflytelserika twittrande och skrev under tisdagen om flera orosmoln, inklusive kriget i Ukraina och globaliseringens successiva tillbakagång. 

ANNONS

Michael Burry blev känd genom den verklighetsbaserade filmen “The Big Short”, som handlade om de riskfyllda så kallade subprime-lån som blev startskottet till den amerikanska bostadskraschen 2008. I filmen spelas superinvesteraren av Christian Bale.

I tisdags skrev Burry på Twitter att han tror att inflationen kommer hålla i sig ett bra tag framöver, med tanke på den geopolitiska turbulensens påverkan på amerikansk tillverkning. Enligt honom kommer omstruktureringen av den globala leveranskedjan fortsätta att hålla priserna höga.

Spår globaliseringens förfall

Aktiegurun förutspår också att den skadade globala leveranskedjan skulle kunna innebära en tillbakagång för globaliseringen, något som förvärras ytterligare av de pågående spänningarna i Europa och Asien. 

Burrys tweets om marknadsrisker är ofta kryptiska och brukar väcka stor uppståndelse. Han har bland annat sagt att marknaden idag bara är halvvägs in i börsraset

Kriget i Ukraina oroar

Hedgefondförvaltaren raderar vanligtvis sina tweets en stund efter han publicerat dem, vilket han gjorde även med tisdagens tweet. 

I inlägget lyfte Burry bland annat sin oro över att kriget i Ukraina sprids till större delar av Europa, samt de ökade spänningarna mellan Kina och Taiwan och andra faktorer som skulle kunna påskynda behovet för företag världen över att öka sin inhemska tillverkning.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Bloomberg

Läs mer: Michael Burry: ”Som att titta på en flygplanskrasch”