Amazon gjorde idag klart köpet av MGM för 6,5 miljarder dollar. Det ger Amazon tillgång till produktionsbolagets mediabibliotek där bland annat James Bondfilmerna ingår.

ANNONS

Trots att Federal Trade Commission (FTC), motsvarande det svenska Konkurrensverket, ännu inte godkänt affären offentliggjordes alltså Amazons köp av produktionsbolaget MGM på torsdagen.

Enligt Wall Street Journal har Amazon tillhandahållit mer än tre miljoner dokument till FTC de senaste åtta månaderna under granskningen. Europeiska myndigheter godkände enligt WSJ affären tidigare i veckan, med motiveringen att affären inte väsentligt minskar konkurrensen.

James Bond-filmerna ingår i köpet

MGM blir en del av Amazon Prime Video and Studios, och genom att köpa MGM får Amazon Prime tillgång till det anrika produktionsbolaget 4000 filmer. Bland annat ingår James Bond-filmerna i biblioteket.

Köpet är ett led i Amazons satsning på att konkurrera med strömningsjättarna, bland annat Netflix och Disney+.

”MGM har en nästan sekellång historia av produktion av fantastiskt underhållning, och vi delar deras engagemang i att leverera ett brett spektrum av originalfilmer och serier till en global publik”, säger vd för Amazon Prime Video and Studios, Mike Hopkins i ett uttalande enligt WSJ.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Strömningskriget – när blir notan för dyr? [Dagens PS]

Läs även: Amazon rullar ut Prime-tjänsten i Sverige [Dagens PS]