Meta satsar för första gången på obligationer – och kammar hem 100 miljarder kronor. Pengarna kommer väl till pass, och ska investeras i bland annat metaverse och Reels-satsningen.

ANNONS

När Meta satsar framåt är det genom obligationsförsäljning. Efter en dyster rapport i juli, där företaget för första gången rapporterar intäktstapp, satsar Meta på obligationer, och det fungerar bra.

Företaget har tagit in 10 miljarder dollar (drygt 100 miljarder kronor), rapporterar Reuters. Dagens PS har tidigare skrivit om hur också Meta får känna på de tuffare tiderna, och att takten på långsiktiga investeringar sänks.

Meta utan skulder

Bolaget är det enda av techjättarna utan skulder, och de friska pengarna hjälper till att få en mer traditionell balansräkning – och finansierar dyra satsningar som Mark Zuckerbergs skötebarn metaverse.

Zuckerbergs bolag är inte det enda techföretag som satsar på obligationer. Tidigare har Apple och Intel fått in 5,5 miljarder dollar (drygt 55,4 miljarder kronor) respektive 6 miljarder dollar (60,5 miljarder) enligt Reuters.

Läs även: Metaverse – mer ångest, mindre produktivitet [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Alexa kan härma avlidna släktingars röster [Dagens PS]