Det gick bra för Metas aktie under onsdagen som rusade med 17 procent. Bolagets rapport överträffade förväntningarna vilket fick investerarna på gott humör.

ANNONS

Meta lyckades med att toppa förväntningarna på sin senaste rapport som släpptes på torsdagen. Siffrorna visade intäkter på 32,17 miljarder dollar, att jämföra med förväntade 31,53 miljarder dollar, uppger CNBC.

Metas aktie rusade

Det var en välbehövlig skjuts uppåt för Meta som såg aktien rusa med över 17 procent under onsdagen.

Vinst per aktie hamnade på 1,76 dollar och techjätten hoppas på att kunna omsätta mellan 26 och 28,5 miljarder dollar under det första kvartalet.

Samtidigt som Meta räknar med att dra in stora summor framöver så vill bolaget samtidigt spara, där 2023 har utsetts till ”Year of Efficiency” vilket redan har blivit känt genom att minst 11 000 anställda har fått leta nya jobb.

Chefen Mark Zuckerberg har siktet inställt på att ”bli en starkare och smidigare organisation” under året.

”Vårt community fortsätter att växa och jag är nöjd med det starka engagemanget i våra appar”, uppgav han i ett uttalande.

Köper tillbaka aktier

Samtidigt håller Meta på att köpa tillbaka sina aktier, där bolaget på onsdagen godkände en ökning på ytterligare 40 miljarder dollar till sin återköpsplan.

ANNONS
ANNONS

Meta måste fortfarande vända utvecklingen från katastrofsiffrorna i fjol då aktien sjönk med 60 procent, och där investerare beskyller bolaget för att satsa alltför mycket på sitt metaverse och glömma bort kärnverksamheten kring reklam som blödde ekonomiskt.

Läs även: Därför ger tech-branschen anställda sparken just nu [Dagens PS]

Läs även: Sades upp från Meta två dagar efter flytt till Kanada [Dagens PS]