Dagens PS

Max Mitteregger hoppar av efter fiaskoåret

Max Mitteregger
Efter ett fiaskoår lägger nu förvaltaren Max Mitteregger ner fonden Gladiator. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 16 dec. 2021Publicerad: 16 dec. 2021

Max Mitteregger förlorade mer än halva värdet på hedgefonden Gladiator som han drivit i 17 år. Nu hoppar han av, och hedgefonden slås ihop med Adrigo Small & Midcap som Adrigo ska förvalta..

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

East Capital-ägda fondbolaget Adrigos Staffan Östlin blir den som tar över förvaltningen av de 740 miljoner som kvarstår i Gladiator när Max Mitteregger nu hoppar av efter fiaskoåret – förutsatt att kunderna går med på att flytta pengarna till Adrigo..

”Fonden har haft en mycket svag utveckling i år. Jag är väldigt förvånad över att en del av mina långa innehav har haft en så extremt dålig utveckling trots att de haft en bra resultatutveckling”, säger Max Mitteregger till Dagens industri.

Gladiator ligger back över 53 procent i år. En stor position i Oncopeptides som kollapsade på börsen, motvind inom hälsovård och bioteknik som Max Mitteregger satsat hårt på samt blankningar i bland annat EQT och Balder som slagit helt fel är några av orsakerna.

”De största misstagen har gjorts i de korta positionerna”, säger Mitteregger till Di.

”Det har tidigare lönat sig att vara uthållig, men nu har marknadstrenderna varit extremt långa. Mer än vad jag någonsin varit med om”.

Som mest förvaltade Max Mitteregger 4,8 miljarder kronor. I november 2018 hade fonden stigit över 500 procent jämfört med starten och fonden stängde för nya insättningar 1 december 2018. Han slutar nu som förvaltare.

”Jag kommer att vara rådgivare och bollplank till Staffan, men jag kommer inte att vara dagligt aktiv. För mig är det här en bra lösning. Jag har ändå hållit på i 17 år”, säger han till Di.

Anmälan av övertagandet och sammanslagningen kommer att skickas till Finansinspektionen senare under december.

ANNONS

Läs även: Max Mitteregger ger upp om Oncopeptides  

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS