Oncopeptides aktiekurs har kollapsat – nu ger en av bolagets största förespråkare upp. Max Mitteregger sålde hela Gladiators innehav under tisdagen.

ANNONS

Nyhetsbyrån Direkt rapporterar att hedgefonden Gladiator sålde hela sitt innehav i biotechbolaget Oncopeptides under tisdagen. Bolagets aktiekurs hade då fallit 85 procent efter att bolaget i fredags drog tillbaka sitt läkemedel Pepaxto i USA. Hittills i år är aktien ned 97 procent.

Hedgefonden Gladiators förvaltare Max Mitteregger har tidigare varit en av de största förespråkarna för bolaget som han talat sig varm om och kallat aktien för ”billig”. Inför försäljningen ägde Gladiator 4,4 miljoner aktier i bolaget, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

”Jag tycker att detta känns jättesorgligt och jag har haft helt fel. Jag beklagar detta djupt för mina fondandelsägares skull”, säger Max Mitteregger till Dagens industri. 

”Jag är inte den enda som har haft fel om det här bolaget – men det spelar mindre roll. Jag tycker att det är otroligt sorgligt att bolaget fick den utveckling som det fick, men så är det”, säger Max Mitteregger.

Bolagets aktie har fallit från 196 kronor vid toppen i mars till runt 4 kronor. Enligt SEB är hela Oncopeptides nu värt 26 miljoner kronor. Banken sänkte häromdagen forskningsbolagets riktkurs till 0,35 kronor. Men under onsdagen är aktien upp drygt 10 procent på Stockholmsbörsen.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Stoppad studie fick Oncopeptides att rasa [Dagens PS]

Läs även: SEB krossar Oncopeptides riktkurs – aktien rasar [Dagens PS]