Chefen för Rysslands federala rymdorganisation Roscosmos Dmitrij Rogozin ska ha hotat Tesla- och SpaceX-grundaren Elon Musk, uppger nyhetssajten Space.com. 

ANNONS

Det var under söndagen som Teslas vd och SpaceX grudare Elon Musk skrev på Twitter att chefen för Rysslands federala rymdorganisation Roscosmos, Dmitry Rogozin, hotat honom i rysk media. Detta sedan avancerad satellitutrustning från SpaceX, i form av Starlink-terminaler överlämnats till ukrainska marinsoldater av amerikansk militär.

Något som både SpaceX, Musk och United States Agency for International Development varit öppna med att de ska bistå Ukraina med under den pågående invasionen.

”Kommer att ställas till svars som vuxen”

I hotet som Musk publicerade på Twitter på både ryska och engelska skriver Rogozin bland annat att Elon Musk är ”inblandad i att förse de fascistiska styrkorna i Ukraina med militär kommunikationsutrustning”. Något som enligt Rogozin kommer att straffa sig.

”Och för detta, Elon, kommer du att ställas till svars som en vuxen – oavsett hur mycket du än fortsätter att spela idiot”, ska han enligt Musk ha skrivit.

En uppmaning som Musk tycktes ta med en nypa salt, även om han i en uppföljande tweet höll med om att det lät som ett hot.

”Om jag dör under mystiska omständigheter har det varit trevligt att känna dig”, skrev han lite skämtsamt.

Desto mindre road av såväl det ryska hotet som Musks tweet var dennes mor, Maye Musk som inte alls uppskattade sin sons ironi, vilket hon också skrev i kommentarsfältet på plattformen.

ANNONS
ANNONS

Att Musk inte verkar särskilt bekymrad kan framstå som nonchalant men också förklaras med att Rogozin historiskt framställt ett antal tomma hot. Bland annat genom att återkommande påstå att Ryssland ska lämna den internationella rymdstationen ISS om inte sanktionerna mot Ryssland hävs. Något som hittills inte skett, skriver Space.com.

Läs även: Här får Ukrainas modiga minhund medalj [Dagens PS]