Bill Gates har skrivit en bok om hur världen undviker nästa pandemi. I boken beskriver han hur människor kan förbereda sig inför kommande virus.

ANNONS

Boken heter ”How to Prevent the Next Pandemic” och släpps i början av maj.

Bill Gates skriver om nästa pandemi

I sin nya bok uppger Microsofts grundare Bill Gates att den nuvarande pandemin mycket väl kan bli den sista, skriver Forbes.

Genom sin Bill and Melinda Gates Foundation, som han har satt upp tillsammans med sin ex-fru, har stiftelsen stött både Moderna och AstraZeneca med forskning kring vaccinen, och varit en drivande faktor kring både forskning och snabbare responser till pandemin.

Samtidigt beskriver han de senaste två åren som framgångsrika – och ”världen förstår nu hur allvarligt vi bör ta pandemier”.

Det är de erfarenheterna som kommer användas till att förhindra nästa pandemi, vilket Gates tar upp i boken, tillsammans med givande samtal med personer som överläkare Anthony Fauci och WHO:s Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Han skriver även om konspirationsteorier, som det enligt Gates grundlösa påståendet att han uppmuntrar massvaccination för att injicera människor med spårbara mikrochips.

Omikron inget hot

När det gäller omikron som fortfarande sveper över världen är det bara att sitta lugnt i båten sa miljardären nyligen.

ANNONS
ANNONS

”När länder går igenom omikronvågen kommer deras vårdsystem att utmanas. De flesta allvarliga fall kommer att handla om ovaccinerade personer. När omikronsmittan går över ett land kommer det att leda till många färre fall, så att covid kan börja behandlas mer som en säsongsinfluensa resten av året”.

Forbes, som följer statistiken på världens rikaste personer, uppger vidare att Gates för närvarande hamnar på fjärde plats med en förmögenhet på 132,6 miljarder dollar.

Läs även: Bill Gates: Misstro mot regeringar stort problem 2022 [Dagens PS]