En 11-årig vittnade inför amerikanska kongressen hur hon överlevde skolmassakern i Texas. Hon är rädd för att återvända till skolan där nya skjutningar kan inträffa.

ANNONS

Tidigare i veckan uppgav demokrater i den amerikanska senaten att de för diskussioner med republikanerna om hur vapenvåldet ska motverkas genom ny lagstiftning.

Ett steg i det arbetet är ett vittnen under onsdagen fick vittna inför en kongresspanel av senatorer, rapporterar Reuters.

11-åring vittnade inför kongressen

Ett av vittnena var elvaåriga Miah Cerrillo som överlevde massakern i Uvalde, Texas.

”Han sa ’god natt’ till min lärare och sköt henne i huvudet”, berättade Miah Cerrillo i en förinspelad intervju som spelades upp inför representanthusets tillsynskommitté.

”Sedan sköt han några av mina klasskompisar”, fortsatte Cerrillo som förklarade att hon smetade blod blod från sina vänner över sig själv så att mördaren skulle tro att hon var död.

Rädd för att vara på skolan igen

Under vittnesmålet sa hon även att hon tror att liknande händelser kan ske på skolan igen och att hon är rädd för att vara på plats i skolan.

Färska opinionsundersökningar visar att en majoritet av amerikanerna vill se åtgärder som utökar bakgrundskontroller av potentiella vapenköpare och strängare vapenlagar.

ANNONS
ANNONS

Kimberly Rubio, är mamma till den mördade dottern Lexi som var en av studenterna vid Uvalde-massakern, som även hon uppmanar kongressen att kontrollera vapenförsäljningen.

”Någonstans där ute finns det en mamma som lyssnar på vårt vittnesbörd, utan att veta att vår verklighet en dag kommer att bli hennes om vi inte agerar nu.”

Läs även: Biden: ”Nu räcker det” – uppmanar kongressen om våldet [Dagens PS]