Dagens PS

Kostnadsökningar gör toapapper dyrare

Ökade kostnader för energi och för det råmaterial Essity behöver har ökat kraftigt varför bolaget nu aviserar prishöjningar på alla toapapper och andra hygienartiklar på alla sina marknader
Ökade kostnader för energi och för det råmaterial Essity behöver har ökat kraftigt varför bolaget nu aviserar prishöjningar på alla toapapper och andra hygienartiklar på alla sina marknader. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 13 sep. 2022Publicerad: 13 sep. 2022

Kostnadsökningar gör att hygien- och hälsobolaget Essity aviserar betydande prishöjningar på toapapper och andra hygienprodukter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Essity har kostnaderna för el och gas ökat kraftigt i Europa och kostnaderna för det råmaterial bolaget behöver har ökat kraftigt under det tredje kvartalet. Därför aviserar Essity prishöjningar på alla produktkategorier och på alla marknader.

”Kostnadsmotvinden har förvärrats ytterligare. Vi kommer att hantera denna situation med nya omfattande prishöjningar och energipristillägg och fortsätter investera i våra starka erbjudanden under ledande varumärken och leverera de hygien- och hälsolösningar som Essitys kunder och konsumenter behöver varje dag”, säger Essitys vd och koncernchef Magnus Groth i ett pressmeddelande.

När priserna kommer höjas och med hur mycket kommer hanteras lokalt.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Dyrare toapapper för oss när Essity lämnar Ryssland

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS