Dagens PS

Walmarts upplever marknadsförändring

Walmart
Walmart upplever en marknadsförändring som orsakats av inflationen. (Foto: AP Photo/Matt Rourke)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 18 aug. 2022Publicerad: 18 aug. 2022

Walmart upplever en marknadsförändring med nya kundgrupper som vuxit fram med nya behov och förväntningar, rapporterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Walmart, den stora lågpriskedjan upplever en marknadsförändring sedan den globala krisen rullade igång. Bland annat rapporterar företaget ha ökade försäljningsvinster som orsakats av den skenande inflationen. Priser på mat och på mat och andra varor har drivits upp.

Trots situationen upplever Walmart en fortsatt positiv marknad med nya kundgrupper, bland annat familjer med höga inkomster som börjat handla i Walmart-butiker och på företagets online-plattform.

Walmarts ekonomichef John David Rainey berättar för CNBC att deras rykte som lågprisbutik lockar fler medel- och höginkomsttagare än tidigare. I en marknadsundersökning visade det sig att 75 procent av de tillfrågade var hushåll med årliga inkomster över 100 000 dollar.

Andra kundgrupper har sedan inflationen ändrat sina shoppingvanor, och siktar in sig på nödvändiga varor, utan några utsvängningar.

“Vi förväntar oss att inflationen kommer att fortsätta att påverka val som familjer gör när de handlar, och vi anpassar oss till den verkligheten så att vi kan hjälpa dem mer”, berättade Walmarts vd Doug McMillon under en telefonkonferens i tisdags.

Anpassar sig efter marknaden

Walmarts lagernivåer i USA ökade med 25,6 procent under andra kvartalet 2022, jämfört med förra året, vilket främst beror på inflationen.

Rainey berättade för CNBC att 40 procent av de 11 miljarder dollar i högre lagervolymer återspeglar ökade varukostnader. Cirka 1,5 miljarder dollar är det belopp som Walmart skulle vilja “vifta bort med en trollstav.”

ANNONS

Walmart har hittat sätt att minska kostnaderna och på så sätt skydda sig mot inflationen. Företaget har bland annat minskat antalet fraktcontainrar i sitt system med mer än hälften. Ett annat sätt att tjäna mer, är att bli bredare och erbjuda nya tjänster. 

Walmart kompenserar vinsttrycket genom att jaga nya sätt att tjäna pengar också, som prenumerationstjänsten Walmart+. Det meddelade i måndags att medlemmar som tillhör programmet kommer att få tillgång till Paramount+ gratis från och med september.

Läs även  Rikaste familjen tappade 11,4 miljarder dollar under en dag  

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS