Dagens PS

Kinnevik investerar 250 miljoner kronor i grönt stål

Georgi Ganev, vd för Kinnevik som har investerat 250 miljoner kronor i H2 Green Steel
Georgi Ganev, vd för Kinnevik som har investerat 250 miljoner kronor i H2 Green Steel. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 19 okt. 2022Publicerad: 19 okt. 2022

H2 Green Steel, som tillverkar stål med lägre koldioxidutsläpp, har i en serie B-finansiering tagit in 2,8 miljarder kronor, en av investerarna är Kinnevik.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I maj avslutade H2 Green Steel en serie A-finansiering där de fick in 946 miljoner kronor. I sin serie B-finansiering har den gröna ståltillverkaren nu fått in 2,8 miljarder kronor.

H2 Green Steel skriver i ett pressmeddelande att investeringsrundan har letts av AMF, GIC och Schaeffler, tillsammans med den Altor och att utöver Hitachi Energys och Kobe Steels investeringar, som redan har tillkännagivits, tillför slutrundan de nya investerarna Kinnevik och en klimatfokuserad institutionell investeringsfond.

“Vi är stolta över partnerskapen med ledande globala institutioner, investerare och industriföretag. Våra investerare är ledande inom sina respektive områden och i framkant för att möjliggöra de förändringar som krävs för att möta klimatmålen. Denna investeringsrunda är ett verkligt styrkebesked för vår affär, att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand”, säger H2 Green Steels vd Henrik Henriksson i pressmeddelandet.

Kinnevik stödjer företag som utmanar

Investmentbvolaget Kinnevik som har ambitionen att vara Europas ledande börsnoterade tillväxtinvesterare, har, enligt Dagens Industri, investerat 250 miljoner kronor i den gröna ståltillverkarens serie B-finansiering.

“Kinnevik har alltid stött företag som utmanar och investerat i bolag som kan bidra till att kullkasta sina branscher. H2 Green Steel, med ambitionen att uppnå fossilfrihet inledningsvis inom ståltillverkning, är ett lysande exempel på ett företag med en stark kommersiell plan och förmåga att förflytta kompassnålen för att globalt uppnå nollutsläpp”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev i pressmeddelandet.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Northvolt, Hybrit och H2 Green Steel – kommer det fungera?

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS