Swedbanks styrelseledamot Josefin Lindstrand lämnar banken med omedelbar verkan. Hon kommer nu att gå över till nya uppdrag inom den digitala betalplattformen Trustly. 

ANNONS

Trustly, en betalplattform för konto-till-konto-transaktioner, förslår att Josefin Lindstrand blir ny ledamot i bolagets styrelse. Josefin Lindstrand kan även bli ny ordförande i Trustlys globala riskkommitté. Det framgår av ett pressmeddelande från Trustly.

Lindstrand är expert inom bolagsstyrning och har en bakgrund som rådgivare inom företag inom riskhantering, hållbarhet och efterlevnad. Hon har också suttit i den nordiska ledningsgruppen för Citibank. Nu lämnar hon alltså platsen i Swedbanks styrelse, där hon har suttit sedan 2019.

“Jag ser fram emot att bli en del av Trustly, som är ett innovativt och banbrytande företag. Bolagsstyrning och riskhantering är viktiga områden för ett snabbväxande globalt företag, och jag hoppas kunna bidra till och stödja ledningens mål om fortsatt hållbar tillväxt”, kommenterar Lindstrand den nya rollen i ett pressmeddelande.

Leder riskhanteringen

Trustly hanterar direktbanksbetalningar online, med en transaktionsvolym på över 21 miljarder dollar. Trustlys styrelseordförande Johan Tjärnberg säger att han ser Josefin Lindstrand som ”den globala ledaren inom konto-till-konto-betalningar online”.

”Jag är övertygad om att Josefin på ett framgångsrikt sätt kommer att leda Trustlys översyn inom riskhantering och regelefterlevnad”, skriver han i Trustlys pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

”Josefin Lindstrand har på ett utmärkt sätt bidragit till att Swedbank tagit stora kliv att lämna de historiska frågorna kring penningtvätt bakom sig. Jag önskar Josefin lycka till i de nya uppdragen där jag är övertygad om att hennes kompetens kommer att göra god nytta”, säger Göran Persson, styrelseordförande för Swedbank, i ett pressmeddelande.

Läs också:

Swedbanks vd: ”Ännu ett starkt kvartal”
Ansågs obegåvad – blev ”kungen av Wall Street”