Jocke och Jonnas Influencer Panel skulle gå till börsen genom ett omvänt förvärv i kamerabolaget Newton Nordic. Men nu stoppar Nasdaq all handel i aktien. 

ANNONS

Dagens industri rapporterar om en pågående börskarusell kring kamerabolaget Newton Nordic och Influencer Panel, grundat av influerarna Danjal Kanani, Joakim ”Jockiboi” Lundell och Jonna Lundell. 

Huvudägaren Capital Conquest drev igenom att Newton Nordic gjorde ett så kallat omvänt förvärv av Influencer Panel, där det senare bolaget skulle bli huvudverksamhet trots att det aldrig visat några intäkter, och kameraverksamheten i Newton Nordic, som går med förlust, knoppas av och delas ut till aktieägarna.

Dagens PS rapporterade i början av oktober att influerarna var på väg att börsnoteras ”bakvägen” – men planerna var inte en succé internt, och ledde till att både ledningen och styrelsen i Newton Nordic hoppade av.

På börsen har dock aktien stigit 30 procent. Men nu stoppar dock Nasdaq all handel i bolaget på First North tills vidare.

”Anledningen till handelsstoppet är att vi inte kan garantera ändamålsenlig handel i bolaget, som man kallar det på juristspråk. Vi har bedömt att aktien i bolaget just nu inte bör handlas på First North och därför har vi valt att stoppa den”, säger Nasdaqs kommunikationschef David Augustsson till Dagens industri.

Om eller när aktien börjar handlas igen går inte att säga i dagsläget.

ANNONS
ANNONS

”Det är också upp till bolaget att åtgärda de brister som vi funnit. Så vi kan inte ge någon tidshorisont just nu, utan vi får helt enkelt be att få återkomma till marknaden när eller om vi bedömer att handeln kan återupptas.”

Läs även: Börsnotering bakvägen för Jocke och Jonna [Dagens PS]