Influencerparet Joakim och Jonna Lundell är på väg att börsnotera ett av sina bolag. Deras börsnotering kommer i så fall att ske genom ett skandalomsusat bolag och ett så kallat omvänt förvärv.

ANNONS

Kändisparet Joakim och Jonna Lundell har cirka en miljon prenumeranter på Youtube och en egen reality-serie på Kanal 5. Ett av deras bolag, Influencer Panel, vara på väg att börsnoteras, skriver Breakit.

Influencer Panel skulle ”gå bakvägen” till börsnotering genom ett så kallat omvänt förvärv av ett annat bolag, Newton Nordic.

Capital Conquest, de nuvarande huvudsakliga ägarna till Newton Nordic, vill att Newton Nordic förvärvar Influencer Panel genom att trycka nya aktier och betala med dessa. Influencer Panel tar sedan Newton Nordics plats på börsen.

Köpeskillingen kommer att ligga på 50 miljoner kronor och den styrelse som föreslås i kallelsen till extra bolagsstämma förklarar att bolaget influencer panel har en lång erfarenhet inom digital marknadsföring och sociala medier.

Affärsidén är att plattformen Influencer Panel ska skapa nya möjligheter för stora och små influencers att sälja annonsutrymme till större aktörer.

I styrelsen som föreslås finns flera kända namn. Förutom Jonna och Joakim Lundell nämns Samir Badran, programledare i TV4:s Talang,  Techtongrundaren Felix Lehrer och träningsinfluencern Denice Moberg.

ANNONS
ANNONS

Capital Conquest är tidigare skandalomsusat efter sina affärer i ett annat bolag, Smart Energy. Den gången fick Capital Conquest 25 miljoner i böter av Finansinspektionen, skriver Breakit.

Läs också:

Stor framgång för hållbara Djerf Avenue
Succé för Therese Lindgren – trots pandemin