Dagens PS

Investeringslegenden varnar för marknadsbubbla

Mellan våren 2020 och slutet av 2022 har Investeringslegenden Jeremy Grantham i intervjuer upprepade gånger varnat investerare för att de befinner sig i en historisk bubbla på väg mot en förödande krasch
Mellan våren 2020 och slutet av 2022 har Investeringslegenden Jeremy Grantham i intervjuer upprepade gånger varnat investerare för att de befinner sig i en historisk bubbla på väg mot en förödande krasch. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 03 jan. 2023Publicerad: 03 jan. 2023

Investeringslegenden Jeremy Grantham varnar för en enorm marknadsbubbla och förutspår en episk krasch.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sedan pandemin började har marknadshistorikern och grundaren av GMO, Jeremy Grantham, kommit med flera dystra varningar, det skriver Markets Insider.

Varnat för tre senaste bubblorna

Mellan våren 2020 och slutet av 2022 har han i intervjuer upprepade gånger varnat investerare för att de befinner sig i en historisk bubbla på väg mot en förödande krasch.

Jeremy Grantham är mest känd för att ha varnat för de tre senaste marknadsbubblorna genom att påtala flera tecken som investerares eufori, överdrivna värderingar och skenande spekulationer med riskfyllda tillgångar som kryptovalutor.

MISSA INTE: Trots vallöftet – dubbla skatten från nyår – så mycket betalar du

ANNONS

Senaste nytt

Hans bästa citat

Markets Insider citerar några av hans bästa citat sedan pandemins början.

“Marknaden kan gå upp på dåliga nyheter och gå upp på goda nyheter – det är egenskaper hos en bubbla. Det finns inte mycket du kan kasta på den när den kommer igång.” (november 2020)

ANNONS

“När du har nått den här nivån av uppenbar superentusiasm har bubblan alltid, utan undantag, brustit under de närmaste månaderna, inte några år.” (januari 2021)

“Bubblor är otroligt lätta att se; att veta när den kommer spricka är det som är svårt. Du ser det när marknaderna är på förstasidorna istället för de finansiella sidorna, när nyheterna är fulla av historier om människor som blivit lurade, när nya mynt skapas varje månad.” (juli 2021)

Kan bli största bubblan i USA:s historia

I september 2021 sade han att man redan förra året visste att den här bubblan skulle bli en riktig bubbla, men inte om den skulle gå sönder nästa onsdag, eller ett år senare.

Han sade då även att det här, med avsevärd marginal, har varit galnare än 1929 och år 2000.

I november 2021 sade Jeremy Grantham att den här gången kommer nedgången, när den kommer, kanske bli större och bättre än någonsin tidigare i Amerikansk historia.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Kände investeraren: “Superbubblan” har inte spruckit än

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS