Wall Street-investerare ser inflationen som det största hotet 2022 visar en ny undersökning. Samtidigt som många anser att aktier kommer ha en låg avkastning så är de fortfarande favoritvalet.

ANNONS

Det är CNBC som står bakom undersökningen där 400 investerare med bland annat strateger och förvaltare fick frågan hur de ser på marknaden framöver.

Över hälften ser inflationen som det största hotet mot investeringar och 30 procent ser negativt på att Federal Reserve kan höja räntorna vid fel tillfällen, samtidigt som 17 procent var oroade av den ekonomiska effekten på grund av pandemin.

Blandade utsikter

När det gäller börsen så är det blandade utsikter hos investerarna, där många väntar sig svalare siffror.

Över hälften av de tillfrågade tror att S&P 500 kommer öka mindre än tio procent 2022 medan cirka 18 procent säger att marknaden kommer producera ytterligare ett tvåsiffrigt år.

Trots det är aktier fortfarande investerarnas favoritval bland investeringar, där 35 procent föredrar finansaktier och 27 procent ser cykliska aktier som drar nytta av den ekonomiska återhämtningen som det rätta valet. Tech-aktier, å andra sidan, är inte lika populära längre.

”Även om inflationen är ett bekymmer gör den samtidigt aktier till det mest övertygande valet bland stora investeringar,” sa Tony DeSpirito, investeringschef på BlackRock i en kommentar och tillade:

ANNONS
ANNONS

”Enskilda företag kommer att klara sig på olika sätt, vilket understryker vikten av att ha olika strategier för olika aktier”.

Läs även: Ny studie: Amerikanska miljonärer investerar mindre 2022 [Dagens PS]