En färsk undersökning visar att många amerikanska miljonärer ser ett starkt 2022 men kommer även investera mindre framöver. 

ANNONS

Det är CNBC Millionaire Survey som intervjuade 750 amerikanska miljonärer mellan oktober och november.

Studien visar att 41 procent tror på ett starkare 2022 medan 35 procent tror på en nedgång, skriver CNBC.

Dra i handbromsen

Samtidigt kommer många att dra i handbromsen när det gäller nya investeringar nästa år eftersom de anser att de är för riskfyllda och utgör bubblor. Det gäller investeringar som aktier, investeringsfastigheter, alternativa investeringar, internationella investeringar och ädelmetaller.

”Marknaden är hög och folk är nervösa”, säger Lew Altfest, vd för Altfest Personal Wealth Management.

”Våra kunder är oroliga, men ingen av dem är på väg att dra sig ur. De har inte modet att dra sig ur.”

Att lägga pengarna på nya investeringar nästa år medför hög risk är det ingen tvekan om menar Doug Boneparth, president för Bone Fide Wealth.

”Vad ska man göra? Dumpa alla stora bolag och investera i aktier på tillväxtmarknader? Det är ingen som gör det”, säger han.

Med en ökad volatilitet på många marknader där många fram tills nu har varit delaktiga tipsar han ändå om att det kanske är bra att ”ta foten från pedalen”.

ANNONS
ANNONS

Sälja av aktier

Även Lew Altfest råder sina kunder att sälja av vissa av sina aktietillgångar. Det är en diskussion som inte alltid är lätt att ha enligt honom.

”Många människor säger till mig att marknaden har varit bra och det gäller särskilt de som har tillväxtaktier,” säger Altfest och tillägger att en majoritet av de senaste vinsterna i S&P 500 har kommit från fyra teknikföretag, inklusive Microsoft.

Läs även: Bästa europeiska aktier 2021 – Sverige i topp [Dagens PS]