Dagens PS

USA: Inbjudna gäster har inte råd att gå på bröllop

Uppskjutna bröllop under pandemin gör att det i USA råder bröllops-boom i år, men inflationen gör att många inbjudna gäster inte har råd att delta.
Uppskjutna bröllop under pandemin gör att det i USA råder bröllops-boom i år, men inflationen gör att många inbjudna gäster inte har råd att delta. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 03 juni 2022Publicerad: 03 juni 2022

Pandemin gjorde att många var tvungna att skjuta upp sina bröllop. När de nu börjar anordnas igen drabbas de av de höga kostnader inflationen skapat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu arrangeras många bröllop som inte kunde hållas under pandemin, men många inbjudna gäster har inte råd att delta på grund av de kostnader som det innebär, exempelvis flygbiljetter, hotellrum, nya kläder och presenter, det rapporterar Bloomberg.

På grund av de höga kostnaderna tackar vissa helt och hållet nej till inbjudningar.

Lånar pengar eller hoppar över

Enligt undersökningsföretaget The Wedding Report kommer uppskattningsvis 2,5 miljoner bröllop hållas i USA i år, så många bröllop har inte hållits i landet sedan 1984. Bröllops-boomen beror på att många skjutit på evenemanget på grund av pandemin, eller på att en del förlovade sig under pandemin.

Kredit Carma genomförde nyligen en undersökning som visar att inflationen påverkat människors möjlighet att delta vid bröllop. Hela 73 procent av inbjudna gäster som tillfrågades svarade att inflationen påverkat deras möjlighet att delta på ett negativt sätt.

Enligt undersökningen har inflationen tvingat de inbjudna gästerna som svarade att låna pengar, använda sparade pengar eller helt enkelt hoppa över att delta vid evenemanget.

Bröllopsgäster spenderar i snitt 9 800 kronor

I genomsnitt planerar amerikaner att delta vid 2,5 bröllop i år, och de räknar med att spendera cirka 1 000 dollar, nästan 9 800 kronor, på vart och ett av dem. Mer än hälften av amerikanerna säger att de kan tänka sig att spendera mer på bröllop i år eftersom de inte har kunnat gå på några bröllop under pandemin.

ANNONS

En tredjedel av dem som tillfrågades i undersökningen sade att rädslan för att missa något, kallad FOMO – Fear of Missing Out, gör att de deltar i bröllop eller relaterade evenemang även om de inte har råd. I generation Z svarade hälften att det är så och för millenniegenerationen år siffran 45 procent.

“Mycket av anledningen till att vi ser människor engagerade i dessa evenemang är för att vi har haft i en torka på dessa högtidliga upplevelser”, säger Colleen McCreary, ekonomichef för konsumenter på Credit Karma, till Bloomberg.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Larry Fink: Utbudsstörningar ger hög inflation i flera år

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS