Ikea blir hyresvärd i Tokyo. Som ett led sin marknadsföring hyr företaget ut en 10 kvadradmeter stor bostad i populära stadsdelen Shinjuko. Månadshyra: tio kronor. Mäklaren heter ”Blåhaj”.

ANNONS

I den centralt belägna Tokyostadsdelen Shinjuku har alla som vill nu möjlighet att söka en 10 kvadratmeter stor lägenhet – med en månadshyra på under 10 kronor, eller 99 yen, skriver Göteborgs-Posten.

Ikea illustrerar hur man kan använda deras produkter för att åstadkomma en praktisk bostad på liten yta. På de tio kvadratmetrarna ryms badrum, kök, sovloft, soffa, arbetsytor och förvaring. Tanken är att maxa ytan genom att använda takhöjd och väggar.

Kontraktet ligger på ett år. Men även om en månadshyra på 10 kronor är lite pengar, så måste hyresgästen förstås betala alla tillkommande kostnader.

I en spektakulär reklamvideo uppmanas presumtiva hyresgäster att kontakta Mäöklare Blåhaj, en maskot i gosedjursdress.

Blåhaj säger sig gill asmå uttrymmen efter att ha ”tillbringat tid i Sveriges vidsträckta vatten”, skriver Göteborgs-Posten.

På Ikeas hemsida går det att ta del av lägenhetens planlösning och hur företaget har valt att möblera. Företaget skriver där att man har valt att ”fånga rummet tredimensionellt”.

ANNONS
ANNONS

Såhär presenterar Mäklare Blåhaj Ikeas lilla lägenhet:

Läs också:

Ikea säljer begagnade möbler online – cirkulärbutik på nätet [Dagens PS]
Ikea sätter världsrekord [Dagens PS]