ICA Banken ska erbjuda rabatt på räntan på bolån – för att handla mat. Kundernas köp i ICA-butiker, Apotek Hjärtat och ICA Bank- och ICA Försäkring ska ge ränterabatt genom företagets lojalitetsprogram.

ANNONS

Det första steget inleds redan nu i december, där kunder med ett befintligt bolån, antingen hos ICA Banken eller hos en annan bank. Under våren 2022 kommer erbjudandet att breddas till alla ICA-kunder som även vill ha ett nytt lån till sitt boende, skriver banken i ett pressmeddelande.

”Med det här bolåneerbjudandet kan ICA Banken verkligen göra skillnad för kundernas vardagsekonomi. Samtidigt är det dags för ICA Banken att ta en stark position på bolånemarknaden. Under nästa år har vi även en helt digital lösning på plats med marknadens enklaste ansöknings- och utbetalningsprocess”, säger Marie Halling, vd ICA Banken i pressmeddelandet.

Ränterabatten baseras på hur mycket kunden handlar varje månad samt belåningsgraden på bostaden. Bolånelösningen sker i samverkan med det hypoteksbolag ICA Banken grundade 2019 med Ikano Bank, Borgo, Söderberg & Partners och Ålandsbanken.

”Lanseringen av ICA Bankens bolån med Stammispris visar verkligen värdet för kunden av ICAs olika verksamheter. Redan idag ger vårt lojalitetsprogram Stammis mer över i plånboken för de ICA-kunder som exempelvis har sin försäkring eller gör sina apoteksinköp hos oss. Mat och boende är två av de största kostnaderna för svenska hushåll och med det här nya bolåneerbjudandet kan vi verkligen göra skillnad”, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

ANNONS
ANNONS

Läs även: ICA Banken storköper – får över 200 000 nya kunder [Dagens PS]