Familjen Persson, som är huvudägare i modekedjan H&M, köper aktier i företaget för cirka 1,38 miljarder kronor. Beskedet kommer bara några dagar efter att aktien stigit på Stockholmsbörsen. 

ANNONS

Det har varit några besvärliga år för modejätten H&M. Men nu tycks vindarna ha vänt, enligt bland annat Danske Bank och Ålandsbanken, som har en positiv syn på företagets utveckling. Och när Stockholmsbörsen öppnade i måndags steg aktien med 3,0 procent, vilket Dagens PS rapporterade om.

Nu har även huvudägaren, familjen Persson, gjort en miljardaffär och köpt aktier i modekedjan för 1,6 miljarder kronor, vilket kan indikera att även de har en positiv syn på H&M. Det rapporterar Affärsvärlden. 

Mellan den 27 januari och 1 februari har familjen Perssons ägarbolag Ramsbury Invest köpt 10,9 miljoner B-aktier i H&M. Aktierna köptes till ett genomsnittspris på 126,57 kronor per aktie, vilket blev ett köp på cirka 1,38 miljarder kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm, utanför handelsplats, enligt Finansinspektionens insynsregister.

Under det fjärde kvartalet 2022 rasade modekedjans vinst med 87 procent.

ANNONS
ANNONS

Läs även: H&M vänder uppåt: ”Det värsta kan vara över” [Dagens PS]