Hemnet faller stort på börsen – trots toppresultat

Uppdaterad: 20 okt. 2022Publicerad: 20 okt. 2022
Hemnets kvartalsrapport
Hemnet gör ett starkt kvartal. (Foto: TT)

Den populära bostadssajten Hemnets nettoomsättning steg till 239 miljoner kronor det senaste kvartalet, jämfört med 196 miljoner samma kvartal i fjol. Det är en ökning med 22 procent, rapporterar Dagens Industri. Ändå faller aktien på torsdagen.

ANNONS
ANNONS

”Vi är glada över att se hur våra kunder väljer fördelarna med våra större paket, och att produkter som Hemnet Plus och Hemnet Premium nu utgör en central del av vårt erbjudande”, skriver företagets Cecilia Beck-Friis i kvartalsrapporten som presenterades på torsdagen. Det skriver Dagens Industri.

Hemnets aktie tappar

Men trots de fina siffrorna föll aktien  med 7 procent på torsdag förmiddag.

ANNONS
ANNONS

Extratjänster lyfter företaget

”Det totala antalet bostadsannonser ligger kvar på en hög nivå, där vi i kombination med ett stabilt inflöde av nya bostadsannonser fortsätter se en köparens marknad med lägre bostadspriser och längre försäljningstider”, skriver Cecilia Beck-Friis i rapporten.

Företaget får betalt per annons oavsett om fastigheten blir såld eller inte. Det gör att man kan fortsätta blomstra även om bostadsmarknaden saktar in. Sajten är landets populäraste bostadssajt med 3 miljoner besök i veckan.

I september rasade försäljningen av fritidshus med 42 procent, nästan en halvering, enligt företagets statistik.

”Det som påverkar mest är faktorer som räntor och elpriser. Med den högre räntan blir det dyrare idag att köpa fritidshus på lånade pengar. Det gör att fler avvaktar eller väljer att lägga pengarna på nåt annat”, sa Erik Holmberg, marknadschef på Hemnet, till Dagens PS som främsta förklaring till det stora pristappet och försäljningsraset på fritidshus.

Läs även:

Tvärnit för fritidshus

Sjönära skärgårdsdröm för under 300 000 kronor

Djursholmsvilla gick för rekordpris – 175 miljoner kronor

ANNONS
ANNONS
Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.

Bilbo Göransson
Bilbo Göransson

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat privatekonomi.