Först petade bolaget SSAB från Stockholmsbörsens storbolagslista OMXS30 – och nu är aktien i uppstickaren den mest omsatta.

ANNONS

Placera har utifrån statistik från Holdings sammanställt en lista över de mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen.

Kasinospelbolaget Evolution Gaming, som petade ut ståljätten SSAB från storbolagslistan OMXS30, toppar listan med en dagsomsättning på 1,2 miljarder kronor i aktien på halvårsbasis, enligt den Avanza-ägda sajten som uppger att Volvo är tvåa i ligan med en dagsomsättning i aktien på 800 miljoner kronor.

Därefter följer Nordea med Ericsson hack i häl.

Även Kindred och Nibe utmärker sig på listan över omsättning, dock platsar varken Nibe eller Kindred på 15-i-topplistan.

Enligt Placera är emellertid Kindred och även EQT ”uppe och nafsar på en topp-15-plats”.

I artikeln påpekas att RNB nästan omsatt 13 procent av börsvärdet dagligen under senaste sex månader.

Bolaget figurerar inte på 30-i-topplistan men dagsomsättningen sett till börsvärdet gör ändå att bolaget förtjänar uppmärksamhet, enligt Placera som konstaterar att ”RNB är på väg att ömsa skinn rejält genom en försäljning av den kvarvarande klädkedjan Brothers samtidigt som man köper medicinteknikbolaget Coala Life”.

ANNONS
ANNONS

Andra bolag som genererat febril aktivitet bland aktieinvesterare, sett till börsvärdet, är Accent, Morris, Rizzo, Karolinska Development och Moment Group, enligt artikeln.

Läs även: JP Morgan: Här är aktier rekordbilliga [Dagens PS]