Genom organisk tillväxt och en ambitiös förvärvsstrategi ska Frill bli ett ledande företag inom functional foods i Norden. Nu tar Peter Blom, med en stor erfarenhet av konsumtionsvaror och att driva tillväxt, över som vd för bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Peter Blom kommer senast från rollen som styrelseordförande i Frill och styrelseledamoten Anna Hällöv blir tillförordnad styrelseordförande fram till bolagsstämman 18 maj.

”Jag ser fram emot att fortsätta utveckla företaget och implementera vår nya strategi. Strategin initierades med förvärvet av Bezzt och det exklusiva försäljningsavtalet med Bacoccoli”, säger Peter Blom.

Bakgrund inom snabbväxande bolag

Peter Blom har en stor erfarenhet av att integration av konsumtionsvaror och att driva tillväxt.

Han var tidigare vd för hälsovårdsföretaget Karo Pharma som såldes till private equity-bolaget EQT 2019.

På Karo Pharma ledde han bolagets strategiarbete som fokuserade på organisk tillväxt och förvärv, effektivisering och integration av etablerade varumärken samt lansering av nya produkter.

ANNONS
ANNONS

Erfarenheter som kan komma väl till pass när Frill står i begrepp att accelerera tillväxten.

Redo för ytterligare förvärv

Efterfrågan på hälsosamma och funktionella livsvarumedel har ökat kraftig under de senaste åren.

Med den nya strategin siktar Frill på att vara ett av Nordens ledande bolag inom marknadssegmentet innan utgången av 2023.

”Vi kommer fortsätta arbeta aktivt med en konsolidering av marknaden för functional foods. Det finns idag en mängd aktörer av olika storlek och Frill har god potential att vara en aktiv deltagare i den konsolideringen”, säger Peter Blom.

Läs mer: Foodtech-uppstickare säkrar exklusivt avtal [Dagens PS] >>