Foodtech-bolaget Frill har ingått ett exklusivt distributionsavtal för försäljning och marknadsföring av italienska Bacoccolis produkter i Norden.

ANNONS

Avtalet breddar Frills produktportfölj och innebär exklusiv rätt till försäljning av Bacoccolis produktportfölj i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi tar nu ett ytterligare steg i vår kommunicerade strategi som handlar om att bredda vår produktportfölj och skapa värde genom både organisk tillväxt och förvärv”, säger Peter Blom, styrelseordförande för Frill Holding.

Brett produktsortiment

I Bacoccolis portfölj finns flera produkter som kommer lanseras under året.

I produktsortimenten ingår högkvalitativ jungfruolja direkt framställt av olivbönder i Umbrien, Italient.

ANNONS
ANNONS

Utöver detta planeras även lansering av högkvalitativ pasta, choklad och konserverad tryffel.

”Det exklusiva avtalet med Bacoccolis har en mycket god kommersiell potential. Produkterna kompletterar vår produktportfölj mycket väl och flera nya lanseringar av Bacoccolis produkter närmaste året skapar förutsättningar för framgångar i Norden”, säger Peter Blom,

Stor efterfrågan

Lansering av produkterna förväntas ske under andra kvartalet och kommer säljas i dagligvaruhandeln, saluhallar, delikatessbutiker, restauranger och direkt till konsumenter via E-handel.

Sedan tidigare finns det en stor efterfrågan på högkvalitativa italienska produkter i Norden, vilket föranledde distributionsavtalet.

”Bacoccolis produkter är fantastiska och trots den hantverksmässiga kvalitén har man säkrat en hög och tillförlitlig produktionskapacitet”, säger Peter Blom.

ANNONS
ANNONS

”Samarbetet med ett hungrigt företag som Frill har känts naturligt från första kontakten”, säger Tomas Bacoccoli, som driver Bacoccoli tillsammans med sin hustru Elin.

”För oss började allt med att få dela med oss av något speciellt till Sverige. Samarbetet med Frill möjliggör detta på en ny nivå”, fortsätter han.

Läs mer: Foodtech-utmanaren: Så ska vi växa [Dagens PS] >>