Styrelsen i mediebolaget Nent, Nordic Entertainment Group, kallar in aktieägarna till en extra bolagsstämma för att rösta om bolagets föreslagna nyemission.

ANNONS

Det framgår av ett pressmeddelande.

För en dryg månad sedan presenterade Nent sin vision för att bli ett av Europas ledande streamingbolag.

Strategin bygger på att lansera streamingtjänsten Viaplay i tio internationella marknader innan slutet av 2023. Dessutom ska antalet Viaplayabonnenter ökas till cirka 10,5 miljoner inom fem år.

Siktar på att ta in miljardbelopp

För att finansiera de strategiska initiativen vill nu Viaplay ta in 3,5 miljarder kronor i en nyemission. I dagsläget handlas bolaget till en värdering på  cirka 30 miljarder kronor.

Nu kallas bolagets aktieägare in till en extra bolagsstämma den 25 januari 2021 för att besluta om ett bemyndigande för styrelsen att genomföra nyemissionen.

”Vår nya vision för att bli Europas främsta streamingbolag har mottagits positivt av våra aktieägare och bredare intressenter och vi har sett ett starkt intresse från potentiella nya investerare. Nästa steg är att söka bemyndigande från våra aktieägare för att implementera nyemissionen för att finansiera expansionen” säger Anders Jensen, koncernchef och vd på Nent.

ANNONS
ANNONS

På grund av den rådande pandemin kommer bolagsstämman att genomföras via postförfarande där aktieägare skickar in brev med frågor och röstning i förväg.

Läs mer: Elektriska fyrhjulingen som utmanar bilbranschen