Kritiken mot Teslas aktiekurs blir allt mer högljudd. Michael Burry från filmen ”The Big Short” som tjänade sju miljarder på bostadsbubblan anser att aktiekursen är ”löjlig” – Njut av aktien medan det varar, säger Burry.

Teslas värde har passerat 800 miljarder dollar och företaget är numera högre värderat än Facebook. Det har gjort Elon Musk till världens rikaste man. Varningarna om att aktien är en bubbla kommer dock allt tätare. En av de senare att ansluta sig till tvivlarna är Michael Burry, känd från ”The Big Short”.

Michael Burry förutspådde 2007 den amerikanska bostadsbubblans kollaps och tjänade sju miljarder kronor på att spekulera mot så kallad subprimelån.  Hela dramat har dokumenterats i boken och filmen ”The Big Short”. Nu tror han att Tesla-bubblan kommer att implodera på samma sätt.

Burry kallar företaget för ”Teslasufflén”. Men sedan han  började blanka Teslaaktien i december har dock värdet ökat med över 500 miljarder kronor och hittills har hans positioner minskat i värde, medan Elon Musk blivit allt rikare.

– Nåväl, mina Big Short-positioner blev också större och större och STÖRRE också, kommenterar legendaren på Twitter.

Teslas aktiekurs ökade med 740 procent under 2020 och uppgången har fortsatt med 16 procent hittills i år. Blankarna förlorade över 300 miljarder kronor förra året, men nu tror Burry att vi börjar se slutet på den enorma uppgången.
– Njut av det medan det varar, säger han.

ANNONS
ANNONS

De som tror på teknisk analys pekar också ut att Tesla står inför en större korrigering nedåt. Ansedde tekniske experten Sven Henrich säger till Business Insider att en nedgång på 17 procent är att vänta.

Under torsdagen föll Teslas aktie med 1,1 procent.

Verklighetens Michael Burry började twittra förra året, nu har han börjat spekulera mot Tesla.

Fakta The Big Short

Filmen ”The Big Short” skildrar Michael Burrys spekulationer mot bostadsbubblan i USA genom att köpa swappar som spekulerade mot så kallade subprime-lån. Men värdet på subprimeobligationerna fortsatt att stiga och Burrys investerare höll på att få honom sparkad.

I slutändan fick han dock rätt och lånemarknaden kollapsade och utlöste finanskrisen 2007. Burry tjänade sex miljarder kronor åt sina placerare och nästan en miljard för egen räkning.

Läs även: Tesla uppmanas att återkalla över 150 000 bilar [DagensPS.se] »