Det har inte varit en direkt uppförsbacke för Googles AI-utmanare Bard. När Google demonstrerade utmanaren på Twitter tidigare i veckan uppstod dock felaktiga uppgifter som medierna var snabba att rapportera om. Det ledde till att Google-aktien rasade med hela nio procent.

ANNONS

Avslöjandet kom på måndagen, att Google nu vill konkurrera på den allt större chatmarknaden med rivaler som AI-tekniken ChatGPT, som är delvis finansierad av Microsoft.

AI-utmanare svarade fel

Och för att just kunna konkurrera så lade Google ut en marknadsförings-video på Twitter, som visade upp hur Bard fungerar. Där får Bard bland annat frågan om vilka nya upptäckter James Webb-teleskopet står bakom, där Bard svarade fel – att teleskopet stod bakom den första bilden av en exoplanet, en planet som ligger utanför vårt solsystem.

Googles aktie rasade med nio procent

Misstaget ledde till att Google-aktien snabbt tappade 100 miljarder dollar i börsvärde när det rasade med nio procent, berättar Computer Sweden.

Felet kommer dock leda till att Google satsar mer på testprogram framöver.

”Vi kommer att kombinera extern feedback med våra interna tester för att vara säkra på att Bards svar håller en hög nivå av kvalitet och säkerhet och är baserad på riktig information”, uppger en talesperson på Google.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Google – ny stämning kan drabba digitala annonser [Dagens PS]

Läs även: Google sparkar personal via mejl [Dagens PS]